Werkwijze en bestanden aanleveren

Werkwijze

Om de bestanden op de gewenste topkwaliteit te kunnen produceren hebben wij aanleverspecificaties opgesteld. Wij verzoeken je vriendelijk om je bestanden aan te leveren volgens de door Brouwer Sign opgestelde specificaties.
Lees hier ook de leveringsvoorwaarden.

Bestanden

twijfel je over hoe je de bestanden moet aanleveren?

Neem contact op met onze studio voor advies:
bel: 0297 38 33 50
e-mail: studio@brouwersign.nl

Of vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Controle door Brouwer Sign

Als wij de bestanden ontvangen, voert onze studio een controle uit. Voldoet je bestand niet aan de specificaties, dan nemen wij contact met je op. Wij vragen of je zelf de bestanden aanpast, of dat wij de aanpassingen zullen uitvoeren. Na aanpassing van de bestanden door ons, krijgt je een digitale proef. Wij starten pas met de productie nadat je akkoord hebt gegeven op de proef!

Bestandsformaat

Bij voorkeur ontvangen wij uw bestanden in .PDF formaat. .EPS, .AI, .PSD, .PSB, .TIFF, .JPEG en .PLT bestanden kunnen ook aangeleverd worden. Let op! Bij het opslaan van de PDF gaarne uw afbeeldingen niet downsampelen. Hierdoor wordt de resolutie van de afbeeldingen verkleind, en in de meeste gevallen, dus niet meer van goede kwaliteit.
Bij opmaak in Indesign®, Graag uw PDF exporteren als PDF/X-4: 2010.

Resolutie

De gewenste resolutie is 100 DPI. Onze ondergrens is 75 DPI. Onder de 75 DPI zijn afbeeldingen en foto’s nog wel acceptabel (tot en met ca. 45 DPI). Zit er tekst in de opmaak, en de resolutie is onder de 75 DPI, dan wordt het bestand wel afgekeurd.

Afloop

Is het eindformaat groter dan 2000mm? Graag 20mm afloop rondom. Eindformaat onder de 2000mm? 10mm afloop rondom. Bij contoursnijden is een minimale afloop rond de snijlijn van 5mm gewenst. Is het niet mogelijk om afloop rond de snijlijn te maken? Wij kunnen het bestand dan wel produceren, maar geven geen garantie op eventuele witte randen rond de contour.

Fonts (lettertypes)

Als u het bestand als .PDF aanleverd hoeft u niet de lettertypes mee te leveren of om te zetten in contouren. Bij alle andere bestandsformaten graag de teksten omzetten in contouren (uitbreiden), of het desbetreffende font mee leveren.

Bestanden aanleveren

Bestanden kleiner dan 10MB kunt u digitaal bij ons aanleveren door te mailen naar: verkoop@brouwersign.nl Zijn de bestanden groter dan 10MB? Dan graag het bestand via WeTransfer sturen. www.wetransfer.com

Maatvoeringen

Is eindformaat groter dan 2000mm? Dan graag op 10% van het eindformaat aanleveren (1:10)
Komt het eindformaat kleiner uit, kunt u de bestanden op ware grootte aanleveren. (1:1)
Let goed op de resolutie als het bestand 1:10 is! (1500 DPI is 150 DPI op eindformaat).

Effecten en lijndiktes

Heeft u in Illustrator effecten toegepast ( Kromtrekken, Boog, 3D, enz.) graag de effecten uitbreiden. Bij productie van snijfolies is de minimale objectgroote (lijndikte) 2mm. Zijn de objecten kleiner, kunnen wij dit niet meer snijden.

Kleuren en kleurreferenties

Bij voorkeur ontvangen wij steunkleuren in de bestanden in PANTONE Coated referentie.
RAL, Avery, en Oracal kleuren kunnen ook als referentie dienen. Wij streven ernaar om de kleuren daar zo goed als mogelijk naartoe te sturen. Uiteraard heeft onze printer ook een kleurlimiet, dus niet elke kleur zal een 100% procent match kunnen worden. (Fluorkleuren, metallics, en fel oranje) Bent u in bezit van een kleurstaal of referentieprint, kunnen wij die ook als referentie gebruiken. Bij bestanden zonder kleurstalen en referenties printen wij de bestanden op onze standaard waarden.

CMYK: Coated FOGRA39

RGB: Adobe RGB (1998)

Oracal